Εξαγωγικές εταιρείες από την Ευρώπη

ΕΞΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

MIRTSIDIS K. N. AND SIA O.E

MIRTSIDIS K. N. AND SIA O.E

MIRTSIDIS K. N. AND SIA O.E

MIRTSIDIS K. N. AND SIA O.E

Γλώσσες παρουσίασης ιστοσελίδας

Τα προϊόντα μας

ΞΕΡΑ ΣΚΟΡΔΑ

.

ΞΕΡΑ ΣΚΟΡΔΑ

.

ΞΕΡΑ ΣΚΟΡΔΑ

.

Προϊόντα – Μεγέθη

Προσφέρουμε τα προϊόντα μας στην αγορά σε συσκευασίες που ικανοποιούν τις ανάγκες όλων των πελατών, ανά μέγεθος και με διαφορετικό αριθμό τεμαχίων. Οι συσκευασίες συνοδεύονται από ετικέτες στις οποίες αναγράφονται τα απαραίτητα χαρακτηριστικά των προϊόντων.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα παραγωγής private label προϊόντων και κατόπιν συνεννόησης, συσκευασίες σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες των πελατών.

Ιατρικές ιδιότητες του σκόρδου

Το σκόρδο χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια τόσο ως τροφή όσο και ως φάρμακο. Πλήθος άνθρωποι ανά τον κόσμο, ιδίως εκείνοι που είναι γνωστοί για την εξαίρετη υγεία τους και την μακροζωία, έκαναν και εξακολουθούν να κάνουν εκτεταμένη χρήση του σκόρδου στην καθημερινή διατροφή τους.

Μια από τις καταστάσεις στις οποίες η κατανάλωση σκόρδου φέρνει την ταχύτερη και πιο καταφανή βελτίωση είναι η υπέρταση ή η υψηλή αρτηριακή πίεση. Το σκόρδο σύμφωνα με τον Δρ. Πιοτρόφσκι, έχει μια διασταλτική επίδραση στα αιμοφόρα αγγεία και κατά συνέπεια διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος.

Το σκόρδο και το κρεμμύδι επίσης, έχουν προφυλακτική επίδραση στην ανάπτυξη της αρτηριοσκλήρυνσης και την επακόλουθη υψηλή αρτηριακή πίεση και τις καρδιοπάθειες. Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τη χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια, τα οποία προκαλούν καρδιοπάθειες και καρδιακές προσβολές.

Σε μελέτες και πειράματα που έγιναν σε ανθρώπους και ζώα αποδείχθηκε ότι το σκόρδο είναι από τις λίγες φυσικές και αβλαβείς ουσίες που είναι αποτελεσματικές στη θεραπεία του διαβήτη, δηλαδή της παρουσίας υψηλού ποσοστού σακχάρου στο αίμα. Είναι εξαίρετο αποτοξινωτικό, βελτιώνει το γενικό μεταβολισμό και έχει διεγερτική επίδραση στο συκώτι, το νευρικό σύστημα και την κυκλοφορία του αίματος.

Πολυάριθμες μελέτες αποδεικνύουν ότι ο χυμός του σκόρδου ενισχύει τις αντιστάσεις του οργανισμού κατά των βακτηρίων και των μυκητών. Είναι επίσης ικανότατο καθαρτικό του αίματος.

Ο Dr Stoll τεκμηρίωσε τα αντιβιοτικά και τα αντιβακτηριδιακά αποτελέσματα του σκόρδου και απέδωσε αυτή τη δύναμη στην αλλιίνη, ένα θειούχο αμινοξύ που περιέχει το χαρισματικό αυτό φυτό.

Υπενθυμίζεται ότι για να διατηρεί το σκόρδο στο ακέραιο τη θεραπευτική του αξία πρέπει να καταναλώνεται ωμό. Με το μαγείρεμα χάνει ορισμένη από τη δύναμή του.

Γλώσσες παρουσίασης ιστοσελίδας

Εταιρικό προφίλ

Σχετικά με εμάς

Η εταιρεία ΜΥΡΤΣΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ αποτελεί την εξέλιξη της ατομικής επιχείρησης του Νικολάου Μυρτσίδη, η οποία ιδρύθηκε με αποκλειστικό αντικείμενο την επεξεργασία, τυποποίηση και εμπορία σκόρδων.

Η επιχείρηση έχει την έδρα της στη Νέα Βύσσα Έβρου, τόπο καταγωγής του ιδρυτή της, που είναι και η μεγαλύτερη παραγωγός περιοχή σκόρδου στην Ελλάδα.

Η ΜΥΡΤΣΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ  διοχετεύει τα προϊόντα της στην Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών, στο Άργος, στην Πάτρα, στην Κόρινθο και αλλού. Επίσης, συνεργάζεται με αλυσίδες Super Market για λογαριασμό των οποίων συσκευάζει σκόρδα.

Στόχος της εταιρείας ΜΥΡΤΣΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της μέσα από την προσωπική επαφή και τον ιδανικό συνδυασμό ποιότητας / ανταγωνιστικής τιμής των προϊόντων της.

Παραγωγή

Η παραγωγή αρχίζει από:

1-15 Μαΐου
Νομός Λακωνίας, Περιοχή: Βιγλάφια

Χαρακτηριστικά:

 • φρέσκο σκόρδο (πράσινο)
 • μικρές ποσότητες
 • μέτριο μέγεθος
 • πολλές σκελίδες στον καρπό

15 Μαΐου – 10 Ιουνίου
Νομός Ευβοίας, Περιοχές: Ψαχνά, Καστέλλα, Πολιτικά

Χαρακτηριστικά:

 • αρκετές ποσότητες
 • μεγάλα μεγέθη

Σημειώσεις: Οι ποικιλίες είναι δύο, λευκά σκόρδα (ντόπια σπορά) και κόκκινα, (λευκά σκόρδα που στην εξωτερική τους επιφάνεια εμφανίζουν κόκκινους ιριδισμούς). Σε αυτά η σπορά προέρχεται από την Κίνα. Η ποιότητα της παραγωγής αυτής είναι καλή και η διάρκεια ζωής των σκόρδων είναι 3-4 μήνες.

10 Ιουνίου – 30 Ιουνίου
ξεκινά η παραγωγή στη Ν. Βύσσα, Έβρου

Χαρακτηριστικά:

 • λευκά σκόρδα
 • μεγάλα μεγέθη
 • πλούσια γεύση
 • εξαιρετική αντοχή στο χρόνο (έως 7 μήνες)

*Από την περιοχή της Βύσσας υπάρχει διαθεσιμότητα μέχρι το μήνα Μάρτιο.

Από τα Χριστούγεννα μέχρι την Άνοιξη γίνονται παράλληλες εισαγωγές από Αργεντινή και Κίνα για πελάτες που επιθυμούν εισαγώμενα σκόρδα. Άλλες περιοχές στην Ελλάδα που παράγουν σκόρδα είναι η Τρίπολη, ο Πλατύκαμπος Λάρισας, η Κεφαλονιά, η Μήλος, το Κουφόβουνο Διδυμότειχου.

Εγκαταστάσεις

Χώρος

Διαθέτουμε ιδιόκτητους χώρους αποθήκευσης και επεξεργασίας στη Ν. Βύσσα Έβρου και στην Τανάγρα Βοιωτίας.

Για την επεξεργασία και την προετοιμασία των προϊόντων χρησιμοποιούμε εξειδικευμένο προσωπικό, ανθρώπους που γνωρίζουν τα μυστικά του σκόρδου.

Συσκευασία

Για την συσκευασία διαθέτουμε:

 • Κλειστικές ηλεκτρικές μηχανές συσκευασίας σκόρδων και τοποθέτησης ετικετών
 • Κλειστικές μηχανές συσκευασίας σκόρδων
 • Εκτυπωτές ετικετών, οι οποίοι εκτυπώνουν τα χαρακτηριστικά του προϊόντος, barcode, τιμή σε ευρώ και ότι άλλο είναι απαραίτητο
 • Φορτηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσεως, φορτωτές προϊόντων

Γλώσσες παρουσίασης ιστοσελίδας

Στοιχεία επικοινωνίας

Στοιχεία επικοινωνίας

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΜΥΡΤΣΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ

Έδρα
Nέα Βύσσα Έβρου
Τ: 25520 72247
Κ: 6955 064602

Yποκατάστημα
Tανάγρα Βοιωτίας
Τ: 22620 57265
K: 6974 606371 – 6970 062953
E: info@skordo.gr